Monday, September 12, 2011

Åpner døren med mobilen


Nå kan du snart åpne dører med dine biometriske karakteristika og mobiltelefonen. 

Det er Pål Erik Endrerud og Mohammad Derawi ved Høgskolen i Gjøvik som har kombinert den nyeste teknologien i smarttelefoner, Near Field Communication (NFC), med biometri for å få en sikker autentisering. NFC betyr kommunikasjon på nært hold, teknologien gjør det mulig å kommunisere med andre systemer når telefonen holdes nært et lesepunkt. Ved å bruke NFC sammen med biometri som for eksempel ganglag eller fingeravtrykk, blir sikkerheten satt i høysetet.

Nytteverdien av denne teknologien er stor. Blant annet har flere funksjonshemmede en stor fjernkontroll for å åpne bil- og heisdører, med denne kombinasjonen av teknologi og sikkerhet kan de legge bort fjernkontrollen og kun bruke mobiltelefonen.

Snart vil en første applikasjon av programmet AuthMe bli lansert og klar til nedlasting for mobiltelefoner med NFC-teknologi integrert.

Mohammad og Pål Erik vil fortsette det gode samarbeidet og er godt i gang med neste prosjekt som går ut på å lage et behandlingsapparat med en automatisk funksjonell løsning for bevegelse av muskler i føttene.
Les mer

No comments: